• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach mengde doping in eten van Ostaptsjoek

  Nadezjda Ostaptsjoek is door het Wit-Russische antidopingagentschap voor één jaar geschorst. De kogelstootster moest haar olympisch goud van Londen inleveren na een positieve dopingplas, maar haar coach neemt nu de schuld op zich.

  "Haar coach Aleksandr Jefimov deed het verboden product metenolone in haar eten zonder haar medeweten. Hij was verontrust door haar tegenvallende resultaten voor de Spelen", klinkt het bij de Wit-Russen.

  Jefimov ging te werk op het trainingskamp van Wit-Rusland, enkele dagen voor de start van de Olympische Spelen. Hij wordt voor vier jaar geschorst.

  Ostaptsjoek won in Londen goud met een worp van 21,36m, maar werd twee keer betrapt. Zo ging de olympische titel naar de Nieuw-Zeelandse Valerie Adams.