• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Tegen Kroatië spelen we met diepe spits"

  De Duivels hebben zondagochtend weer getraind in Neerpede met het oog op de belangrijke WK-kwalificatiematch van dinsdag. Dan komt Kroatië naar Brussel.

  Alleen Christian Benteke ontbrak op het appel. De spits van Aston Villa heeft last van een lichte verrekking, "maar hij kan maandag weer meetrainen", zegt bondscoach Marc Wilmots.

  "Het was een rustige training. De hele week was het heel scherp, vandaag was er wat minder adrenaline. Maar dat is normaal. De spelers moeten dinsdag fris zijn."

  Wilmots liet al een beetje in zijn kaarten kijken. "Tegen Kroatië spelen we met een grote diepe spits." Wellicht krijgt Lukaku de voorkeur op Igor De Camargo en Benteke.

  Steven Defour komt misschien ook in de elf. Dan moet er wel een plaatsje vrijkomen op het middenveld van vrijdag met Witsel, Fellaini en Dembele.

  Mertens: "Ook lekker aanvallen tegen Kroaten"

  Dries Mertens was vrijdag een van de uitblinkers bij de Rode Duivels. Hij komt dinsdag wellicht aan de aftrap tegen de Kroaten.

  "Het was belangrijk om met drie punten aan de WK-campagne te beginnen en dat hebben we ook gedaan", zegt de PSV-speler. "Het niveau van ons spel zat ons niet dwars. We waren blij dat we de nul konden houden. Nu beginnen we wel aan het spel te denken."

  "We weten dat het dinsdag beter zal moeten tegen Kroatië, maar we gaan voor de drie punten. Beginnen met 6 op 6 zou echt schitterend zijn. Daarvoor moeten we wat meer over de flanken spelen."

  "Kroatië is een topploeg en heeft goeie spelers maar het ligt niet in onze aard om enkel te verdedigen en op de counter te loeren. We hebben een ploeg om ons spel op te leggen aan de tegenstander. Ik hoop dat zij vooral zullen verdedigen. Dan kunnen wij lekker aanvallen."