• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Piva: "Cavendish komt niet naar Katjoesja"

  Verlaat Mark Cavendish Team Sky om weer helemaal voor eigen rekening te kunnen rijden?

  Mark Cavendish die Team Sky inruilt voor Katjoesja. Volgens ploegleider Valerio Piva van het Russische team komt het er niet van. "Ik heb er niets meer over gehoord."

  Bradley Wiggins, kopman van Sky én Tour-winnaar, liet enkele weken geleden verstaan dat hij zou begrijpen dat Cavendish verhuist naar een ander team. Dat dan geheel in dienst van de snelle Brit zou kunnen rijden.

  "Uiteraard toonden we reële interesse in Mark", geeft Piva toe in Het Laatste Nieuws toe. "Katjoesja wil zoveel mogelijk winnen en een topspurter als Mark is daar een garantie op. Maar Cavendish ligt nog twee jaar onder contract, er is dus een fikse afkoopsom. Ik vraag me af welke ploeg dat zal willen betalen."

  Piva (foto) kent Cavendish heel goed. De Italiaan die goed nederlands spreekt, werkte van 2006 tot 2011 samen met de wereldkampioen bij T-Mobile, Highroad, Columbia en HTC.

  "Er waren contacten met zijn persoonlijke manager, maar de laatste weken hoorde ik niks meer. Bij mijn weten is Cavendish geen optie meer voor ons team."

  Als Cavendish Sky effectief verlaat, is Omega Pharma-Quick Step ook een  kandidaat-overnemer.