• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nuytinck: "Ben verlosser van Anderlecht niet"

  Bram Nuytinck moet het voetballend vermogen van de Anderlecht-defensie opkrikken.

  Meteen na de kwalificatie voor de Champions League heeft Anderlecht met Bram Nuytinck een voetballende verdediger aangetrokken. "Maar ik vind dat mijn collega-verdedigers een voor een kunnen voetballen."

  Zondag volgde Nuytinck zijn eerste wedstrijd in het Constant Vanden Stock-stadion, de topper tussen Anderlecht en Genk.

  "De beleving was top. Het begon al toen ik met mijn broer en moeder naar het stadion wandelde. Al die kroegjes rond het stadion maken het oergezellig. Heel raar, maar de fans herkenden mij meteen en wensten me veel succes toe."

  "Ik genoot ook van de match en de sfeer in het stadion. Alleen zonde dat we niet konden winnen." Het werd 2-2.

  Anderlecht haalde Nuytinck bij NEC om het voetballend vermogen achteraan op te krikken. "Ach, ik ben de verlosser niet", reageert de 22-jarige Nederlander in Gazet van Antwerpen.

  "Ik werd inderdaad gehaald voor mijn voetballende kwaliteiten, maar ik stelde tegen Genk vast dat mijn collega-verdedigers een voor een kunnen voetballen."

  "De Champions League schrikt me trouwens niet af, dat zijn net de matchen waarin we als team kunnen bewijzen hoe goed we zijn."

  "Zelfs zonder CL naar Anderlecht"

  • Nuytinck was gegeerd. Onder meer Southampton, Napels en West Bromwich wuifde hij weg. "Anderlecht was gewoon de beste keuze. Zelfs zonder Champions League had ik ervoor gekozen. Dat er met Van den Brom en De Jong twee Nederlanders in de staf zitten is natuurlijk meegenomen."
  • Gisteren nam Nuytinck afscheid van zijn ploegmaats van NEC, waar hij vanuit de jeugd doorgroeide. Vrijdag speelt de 22-jarige met Jong Oranje een EK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk.