• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik ken niemand die Glynor heet"

  Plet (foto van fctwente.nl): "Concurrentie vind ik geen probleem. Dat is eigen aan een grote club."

  Glynor - spreek uit Glaainer - Plet moet Christian Benteke doen vergeten in Genk. De Nederlandse spits heeft er zin in. "Overal waar ik kom, scoor ik", zegt de 25-jarige Plet in Het Belang van Limburg.

  Glynor Plet was op overschot bij FC Twente. "Nochtans was mij beloofd dat ik Luuk de Jong (naar Gladbach, red) zou opvolgen in de spits. Maar toen haalde de club Boelykin en Castaignos", zegt Plet.

  "Toen stond mijn besluit om te vertrekken vast. Genk meldde zich en ik zag een transfer meteen zitten. Vrijdag werd ik letterlijk weggeplukt op training."

  "Genk kende ik alleen van naam. Van de spelers kende ik De Ceulaer en Buffel, want zij speelden in Nederland. En natuurlijk coach Mario Been. We hadden vrijdag een heel goed gesprek."

  Plet groeide op in Amsterdam en is met zijn 25 jaar een laatbloeier. De 1,94 meter lange spits heeft ook een aparte voornaam. "Ik ben nog niemand tegengekomen die Glynor ("Glaainer") heet. Mijn ouders waren fan van de tv-serie MacGyver en zouden zich daarop gebaseerd hebben."

  "Ik ken mijn voorganger Benteke niet, maar ik weet dat ik een grote en sterke spits moet opvolgen. Ik ben een typische centrumspits en kom altijd voor de goal."

  "Overal waar ik speelde, scoorde ik. Als spits is dat ook je taak. Dat in Genk veel concurrentie is, vind ik geen probleem. Dat is eigen aan een grote club. Het houdt je scherp."