• home
 • video
 • pas verschenen

  Litouwen claimt laatste gouden medaille

  Laura Asadauskaite is de nummer één van de wereld in de vijfkamp.

  Alle medailles zijn de deur uit in Londen. In de moderne vijfkamp bij de vrouwen waren de laatste medailles te verdienen. Het goud ging naar Laura Asadauskaite. Zij zorgt ervoor dat Litouwen de Spelen afsluit met twee olympische kampioenen.

  Na het schermen, zwemmen en paardrijden stond Laura Asadauskaite samen met de Braziliaanse Yane Marques aan de leiding. In de afsluiter van de dag, een combinatie van lopen en schieten à la biatlon, was Asadauskaite duidelijk beter dan Marques.

  De Litouwse schoot sneller naar de roos dan de Braziliaanse en die kon de kloof niet meer dichten op het zanderige loopparcours. Marques werd zelfs nog voorbij gestoken door Samantha Murray, tot grote vreugde van het Britse publiek.

  Asadauskaite maakt met haar titel haar favorietenrol waar. Ze is de nummer één van de wereld en won eerder dit jaar het EK in Sofia. Op het WK had de 28-jarige steeds naast de hoofdprijs gegrepen. Litouwen sluit de Spelen zo af met twee gouden medailles. Eerder won Ruta Meilutyte al de 100 meter schoolslag.