• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bresset blaast iedereen weg met mountainbike

  Julie Bresset is amper 23, maar staat nu al aan de top.

  Julie Bresset is amper 23, maar staat nu al aan de top. De Française was oppermachtig in het mountainbike bij de vrouwen en reed (zo goed als) van start tot finish aan de leiding op het parcours in Hadleigh Farm.

  Julie Bresset is wereldkampioene mountainbike bij de beloften en gaat een grote toekomst tegemoet. Maar kijk, de toekomst is nu al.

  Op het mooie en technische parcours van 5 kilometer reed Bresset, een streekgenote van vijfvoudig Tour-winnaar Bernard Hinault (Bretagne), de concurrentie op een hoopje.

  Bresset reed erg makkelijk de hellingen op en maakte de wedstrijd. Na drie rondes kregen achtervolgsters Sabine Spitz, de titelverdedigster, en Georgia Gould (VS) het gat niet meer dicht.

  Na een val van Spitz diepte Bresset haar voorsprong gestaag uit. Na vier rondes was het goud uitgedeeld. De toeschouwers zochten beschutting voor de zon en kregen strijd te zien om het zilver.

  De 40-jarige Spitz voelde een hele race de adem van Gould in haar nek, maar de Duitse hield stand. Zo vervolledigde Spitz haar olympische medaillecollectie, want zilver had ze nog niet.