• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  NBA-sterren maken weer afspraak met Spanje

  Topscorer Kevin Durant met een van zijn korven.

  De finale in het basketbal is dezelfde als vier jaar geleden, want na Spanje is ook de VS finalist. De Amerikanen klopten Argentinië met 109-83. De sterren speelden verre van perfect en verzorgden de show op het einde.

  De VS maakte een uitstekende start, met Kobe Bryant in een glansrol (11-3). Maar daarna losten de Amerikanen hun greep. De ruststand was daar het bewijs van: 47-40.

  In het derde quarter duwde de VS op het gaspedaal. LeBron James haalde uit met een enige dunk (klik bovenaan op de video) en keek kwaad. Alsof hij wilde zeggen: "Wij zijn de besten en niemand anders."

  James liet 18 punten, 7 rebounds en 7 assists noteren. Kevin Durant was de scherpschutter met dienst, met een hele korf aan driepunters.

  Op het einde, toen de kloof geslagen was en de Amerikanen definitief verlost waren van de Argentijnen (met NBA-mannen Ginobili, Scola en Delfino), verzorgde Carmelo Anthony de show met drie driepunters op rij.