• home
 • video
 • pas verschenen

  Dubois: "Spring tot 15 meter met BMX"

  Arnaud Dubois: "Mijn doel is om de finale van vrijdag te halen."

  Arnaud Dubois is de allereerste Belg in de BMX-sport op de Olympische Spelen. Hij neemt vanmiddag deel aan de kwalificaties. "Ik houd van de adrenaline", zegt de 26-jarige BMX'er.

  De BMX-sport staat pas sinds 2008 op het olympisch programma. In Londen staat er een eerste Belg aan de start: Arnaud Dubois (26).

  "Het is een spectaculaire en atletische discipline", zegt 17-voudig Belgisch kampioen Dubois. "Ik houd van de adrenaline. Het is een extreme sport. We maken soms sprongen van 10 tot 15 meter. Eigenlijk zijn we grote gekken op kleine fietsen."

  Dubois is nog niet zo lang hersteld van een knieblessure. Het BOIC viste hem op voor de Spelen. "Mijn doel is om de finale van vrijdag te halen."

  De Australische wereldkampioen Sam Willoughby en de Franse vicewereldkampioen Joris Daudet zijn de topfavorieten voor het goud.

  Eén rondje tegen de klok

  De BMX'ers rijden vandaag de kwalificaties. De deelnemers leggen allemaal een rondje af. Aan de hand van de tijden worden de kwartfinales van donderdag samengesteld. Dan nemen de BMX'ers het in een rechtstreeks duel tegen mekaar op.