• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dubois maakt geen beste beurt in BMX-plaatsing

  Dubois reed de 27e tijd op 32 deelnemers.

  Arnaud Dubois heeft zichzelf een moeilijke loting bezorgd voor de kwartfinales van het BMX door een matige tijd te rijden in de plaatsing. Dubois reed de 27e tijd op 32 deelnemers.

  Arnaud Dubois is de eerste Belg die deelneemt aan het BMX op de Spelen, weliswaar een jonge sport. Door een blessure verliep zijn voorbereiding op de Spelen niet vlekkeloos. Hierdoor moest hij ook gedelibereerd worden.

  Dubois moest als een van de eerste starten. Hij begon agressief, maar leek wat stil te vallen in het tweede deel. Toen de toppers eraan kwamen, maakte Dubois een vrije val in het klassement. Die eindigde op de 27e plaats, op bijna twee seconden van snelste van het pak, de Nederlander Raymon van der Biezen.

  Alle renners mogen door naar de kwartfinales, maar de positie in de plaatsing bepaalt de samenstelling van de groepen. In de kwartfinales worden er vijf wedstrijdjes gereden door elke groep. Wie na drie wedstrijdjes bij de beste twee staat, mag door naar de halve finales. De overige renners doen nog twee extra runs. Daarna mogen per groep nog twee renners door naar de halve finales.

  Dubois: "Tevreden met mijn propere race"

  Arnaud Dubois was behoorlijk tevreden over zijn run. "Ik denk dat het goed was. Ik heb geprobeerd niet te veel te doen, er een propere race van te maken. Het was niet mijn beste race, maar goed genoeg."

  "Ik heb alle hindernissen proper kunnen afwerken en dat geeft me veel vertrouwen voor de competitie. Morgen zal de start wel nog een stuk belangrijker zijn."