Ga naar de inhoud

Chris Hoy is beste Britse olympiër

 di 7 augustus 2012 19:14
Hoy pakt zijn zesde olympische titel.
Chris Hoy heeft goud gepakt op de keirin. De Brit boekte zo zijn zesde olympische titel. Hoy toonde zich in Peking ook al de beste. Met deze nieuwe titel is Hoy nu de Brit met de meeste gouden medailles.

Hoy toonde zich op deze Spelen al de beste in de teamsprint. Ook vandaag was het weer prijs voor de man die de Britse vlag droeg op de openingsceremonie.

In de keirin probeerde de Duitser Levy hem het vuur aan de schenen te leggen. In de slotronde kon hij even voorbij Hoy, maar vlak voor de laatste bocht kon Hoy de Duitser nog inhalen.

Levy pakte het zilver. Het brons was voor twee renners: de Nederlander Teun Meulder en de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven kregen allebei brons. De fotofinish kon geen onderscheid maken tussen de twee.

Met zijn zesde goud is Hoy nu de beste Britse olympiër. Hij neemt nu afstand van roeier Steve Redgrave, die vijf gouden medailles behaalde tussen 1984 en 2000.

Voor de Britten is het al de zevende gouden medaille in het baanwielrennen op de Spelen. Dat is even goed als vier jaar geleden in Peking.