• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Philippe Le Jeune en Vigo moeten opgeven

  Vigo d'Arsouilles kan door een blessure niet meer in actie komen.

  Vigo d'Arsouilles, het paard van Philippe Le Jeune, moet verstek laten gaan voor de jumpingwedstrijd van morgen. Het paard is geblesseerd aan zijn been.

  Wendy Laeremans, de teamleider van de Belgische ruiters, bevestigde het nieuws na de uitschakeling van de Belgische ploeg in de kwalificaties. Le Jeune en Vigo d'Arsouilles lieten in die kwalificaties acht strafpunten optekenen.

  Eerst raakte Vigo d'Arsouilles met zijn achterste poten de waterbak, daarna tikte de dekhengst een balk aan op de driesprong. Meteen na de wedstrijd reageerde Le Jeune verontwaardigd.

  "Ik ben erg ontgoocheld. Ik heb er geen verklaring voor", zei de 52-jarige ruiter. "Vigo is normaal gezien een zeer goede waterspringer. Ik kan me zijn laatste fout niet herinneren."

  "En die fout op de driesprong maakt hij normaal ook nooit. Het zat gewoon niet mee."

  Nu is duidelijk dat Vigo d'Arsouilles weldegelijk geblesseerd was. "Hij heeft last van zijn been, hij kan niet goed draaien. Vannacht heeft hij een hele nacht met zijn been in ijs gezeten", zegt Philippe Guerdat, de Zwitserse coach van de Belgen. "Als we nog in de landenwedstrijd zaten, hadden we alles gedaan om een oplossing te vinden."

  Maar België is dus uitgeschakeld in de landenwedstrijd. Individueel had Le Jeune wel nog in actie mogen komen, maar dat doet hij dus niet.

  Le Jeune: "Beslissing in het belang van Vigo"

  Philippe Le Jeune kende zijn mooiste momenten als ruiter met Vigo d'Arsouilles. De 52-jarige Brusselaar schenkt zijn paard dan ook speciale aandacht. "Hij is het eerste paard dat 's ochtends wordt verzorgd en hij is ook de laatste die 's avonds nog aandacht krijgt", zegt Le Jeune.

  "Ik ben al lang genoeg actief in de paardensport om te weten dat we elke beslissing in het belang van het paard moeten nemen. Vigo heeft al meer dan genoeg bewezen wat hij waard is. We hadden gehoopt om hier op deze Spelen een mooi sportief afscheid te vieren. Jammer genoeg is dat nu niet het geval", besluit Le Jeune.