• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador: "Blij dat ik weer mag koersen"

  Alberto Contador maakt in de Eneco Tour zijn rentree in het peloton.

  Maandag is het zover: dan heeft Alberto Contador zijn schorsing voor zijn positieve plas in de Tour 2010 uitgezeten en start hij in de Eneco Tour. "Ik denk dat mijn vorm goed is", zegt de Spanjaard.

  "Het wordt een belangrijke dag voor mij", zegt de Spanjaard van Saxo Bank. "Ik ben blij dat ik opnieuw in competitie kan treden. Er is geen betere race om mijn rentree te maken, voor de Belgische en Nederlandse fans die op een speciale manier van onze sport houden."

  "De voorbije maanden waren mentaal zwaar. Om niet thuis te zitten piekeren trainde ik veel. Ik denk dat mijn vorm goed is. Ik zit op hetzelfde niveau als andere jaren omdat ik hard getraind heb. Misschien kan ik wel winnen."

  Alberto Contador blikte nog even terug op zijn schorsing voor een kleine clenbuterol-hoeveelheid. "Ik zal de voorbije zes maanden nooit vergeten."

  "Gelukkig kon ik altijd rekenen op mijn familie en beste vrienden. Wat me altijd zal bijblijven is de machteloosheid, tegenover een verouderde regel en tegenover de mensen die beslissen. Dopingcontroles zijn nodig, maar er moeten tekortkomingen uit het reglement."

  "Wraak koester ik niet. Ik wil mezelf bewijzen op de fiets. Ik wil me weer gelukkig voelen als renner en dan zullen de resultaten wel vanzelf komen. Als ik uit deze moeilijk periode één ding onthouden heb, is het dat wielrennen slechts een deel van het leven is, niet het hele leven."

  ENECO TOUR VIA LIVESTREAM

  Sporza volgt de Eneco Tour op de voet. U kunt vanaf maandag elke rit volgen via livestream op sporza.be, vanaf 14.30u.