• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Anderlecht heeft me niet gemist"

  Voor Kouyaté (l) en Senegal zitten de Spelen erop.

  Voor Senegal is het olympisch voetbaltoernooi afgelopen. Goed nieuws voor Anderlecht, dat binnenkort weer op Cheikhou Kouyaté kan rekenen. "Wasilewski en Deschacht deden het goed zonder mij."

  Senegal verloor op de Spelen in de kwartfinales van Mexico met 4-2. "We hebben er alles voor gedaan, maar we hebben twee goals in cadeauverpakking weggegeven. Dat zou echt niet mogen", vertelt Kouyaté aan de RTBF. "Ik vind het enorm jammer, want we verdienen door te stoten met een team dat de toekomst voor zich heeft. Nu moeten we onze koffers pakken."

  Kouyaté is toch tevreden met het toernooi. "We hebben een groep met het thuisland overleefd. Dat is toch knap. Zo'n olympisch toernooi is een unieke ervaring. Je moet veel reizen en rusten. De vermoeidheid is een belangrijke factor. Maar je speelt hier wel op Wembley voor meer dan 80.000 toeschouwers. Dat is een droom die in vervulling gaat."

  "Van den Brom ongerust? Niet nodig"

  Kouyaté kan nu terugkeren naar Anderlecht. Wanneer hij opnieuw in actie komt, is nog niet duidelijk. "Ik heb veel zin om terug te keren. Anderlecht is mijn club. Ik kreeg ook sms'jes van onder anderen Biglia en Gillet om me succes te wensen."

  "Dat de coach ongerust is over de huidige defensie? Dat moet hij niet zeggen. Wasilewski en Deschacht hebben het tijdens mijn afwezigheid zeer goed gedaan."