• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wannes Van Laer eindigt 34e

  Wannes Van Laer eindigde als 34e in de Laser-klasse.

  Wannes Van Laer is 34e geworden in het eindklassement van de Laser-klasse. Op de slotdag moest de Belg nog een plaatsje prijsgeven.

  Na zijn diskwalificatie voor een te snelle start gisteren begon Wannes Van Laer wat te rustig. Hij zeilde meteen buiten de top 40. De 27-jarige Van Laer maakte nog wel enkele plaatsen goed onderweg, maar moest die op het einde toch weer prijsgeven. Met plaats 42 tot gevolg.

  In de tiende en laatste regatta voor Van Laer verging het hem iets beter. Dit keer zeilde hij van plaats 39 na boei 1 nog naar plaats 36.

  Maandag staat nog de medal race op het programma, maar daar komt Wannes Van Laer niet voor in aanmerking. Hij eindigt als 36e in de Laser-klasse bij zijn olympische debuut.

  Sigrid Rondelez blijft op de 18e plaats

  Sigrid Rondelez heeft op dag 4 van de windsurfcompetitie haar 18e plaats met succes verdedigd. Ze finishte in regatta's zeven en acht telkens op de 14e plaats.

  Rondelez kendo vooral een goede eerste race van de dag. Ze rukte in korte tijd op van plaats 18 naar 14. Een positie die ze ook goed verdedigde tot aan de finish.

  De leiding in het klassement blijft in handen van de Spaanse Marina Alabau.