• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ruiters beginnen goed aan jumpingtoernooi

  Philippe Le Jeune: "De eerste hindernis gaf meteen een goed gevoel."

  Het jumpingtoernooi is goed begonnen voor de Belgen. Dirk Demeersman, Jos Lansink en wereldkampioen Philippe Le Jeune bleven foutloos. "Vigo is in uitstekende vorm", zegt Le Jeune. Grégory Wathelet ging als enige in de fout.

  Philippe Le Jeune mocht als eerste Belg Greenwich Park in. Hij bleef foutloos met zijn paard Vigo. De wereldkampioen bleef op de eerste dag net binnen de tijdslimiet van 82 seconden.

  "Vigo is in uitstekende vorm", zegt Le Jeune (52). "De eerste sprong is altijd heel bepalend voor hem. Die gaf meteen een goed gevoel. Vigo ging goed van de grond. De eerste wedstrijd is uitstekend verlopen, maar dit was nog maar het voorgerecht."

  Dirk Demeersman deed Le Jeune na. Hij verzamelde geen enkel strafpunt met Bufero. "Ik zeg het niet vaak, maar ik reed een perfecte ronde", zegt Demeersman. "De sfeer in het Belgische team is nog nooit zo goed geweest."

  Vier strafpunten voor Wathelet

  Ook Jos Lansink was een van de 32 ruiters die zich op geen fout lieten betrappen. De wereldkampioen van 2006 had zijn 14-jarige merrie Valentina van 't Heike goed onder controle.

  Grégory Wathelet, met zijn 31 lentes de jongste Belgische ruiter, maakte een foutje op de laatste hindernis: een dubbele sprong. Het kostte hem en zijn merrie Cadjanine vier strafpunten.

  Morgen rijden de Belgen de tweede wedstrijd, die ook meetelt voor het landenklassement.

  Guerdat: "Niet al onze paarden zijn fris"

  Philippe Guerdat, de Zwitserse bondscoach van het jumpingteam, is tevreden met het eerste optreden van de Belgen. "Ze zitten goed in de wedstrijd, maar vandaag was ook nog niet zo moeilijk. Toch zagen we dat er verrassingen uit de bus kunnen komen. Maar ik blijf vol vertrouwen. We hebben vier goeie ruiters."

  Over de paarden is Guerdat minder opgetogen. "Enkele paarden zijn niet zo fris als ik gedacht had. Vigo is bijvoorbeeld minder fris dan normaal. De harde ondergrond bevalt het paard niet zo. Hij liep enkele mindere bochten. Ik denk dat we hier met het team beter kunnen presteren dan individueel."

  Uitslagen Belgen