• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persoonlijk record is niet genoeg voor Bultheel

  Michael Bultheel deelde zijn halve finale goed in.

  Michael Bultheel heeft in de halve finales van de 400 meter horden zijn persoonlijk record nog wat aangescherpt. Een finaleplaats op de Spelen was wel te hoog gegrepen. Bultheel eindigde zesde in zijn eerste van drie halve finales. "Mijn race was slordiger dan in de reeksen."

  Bultheel had in de reeksen al uitgepakt met een persoonlijk record, meteen de achtste tijd van alle deelnemers. Maar onze landgenoot had pech met de indeling van de halve finales. Hij trof met Felix Sanchez, Kerron Clement en Dai Greene drie kleppers. Enkel de eerste twee van elke halve finale en de beste twee verliezende tijden mochten naar de finale.

  Bultheel ging traag van start en lag lange tijd in laatste positie. Maar hij had zijn wedstrijd goed ingedeeld en raapte eerst Kurt Couto op en won ten slotte nog het sprintje tegen Eric Alejandro. Met 49"10 doet Bultheel weer een hapje van zijn eigen snelste chrono en nadert hij op het Belgisch record van Marc Dollendorf, die in Atlanta 1996 48"91 liep.

  Bultheel verlaat de Spelen met opgeheven hoofd. Hij liep de elfde tijd van alle halvefinalisten. Felix Sanchez, de olympische kampioen van Athene, gaat met de beste tijd naar de finale. Dai Greene, de favoriet van de Britse fans en de wereldkampioen, haalde het nipt met de tweede verliezende tijd.

  Bultheel: "Een overweldigende ervaring"

  Michael Bultheel verbeterde ook in zijn halve finale zijn persoonlijk record. "Het was een heel snelle race, ik ben blij dat ik dit mocht meemaken."

  "Mijn race was een tikkeltje slordiger dan in mijn reeks, ik schrok zelfs van mijn tijd. Het kan dus nog sneller. Het is leuk om te bevestigen en de mensen die in mij geloofden te belonen", zei Bultheel die gedelibereerd werd.

  Bultheel zette z'n studies even stop om zich te concentreren op atletiek. "Dit is een overweldigende ervaring. Ik zal dit eerst laten bezinken en dan in eer en geweten de juiste keuze maken. Want Rio kan ook fantastisch worden."