• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fassaert stoot door naar de halve finales

  Fassaert en haar merrie Donnerfee mogen aantreden in de halve finales.

  Claudia Fassaert is zeker van een plaats in de Grand Prix Spécial dressuur. De amazone moest vandaag de resultaten afwachten om zeker te zijn van haar kwalificatie voor de halve finales. Die zekerheid heeft ze nu gekregen. "Ik wil nu mijn score verbeteren", zegt Fassaert.

  Fassaert moest bij de eerste 11 eindigen die niet aan de landencompetitie deelnemen. Donderdag werd ze bij haar debuut op Spelen in de dressuur zevende. Vandaag kwamen de resteren 25 van 50 deelnemers in actie en bleek Fassaerts score van 71,793 % voldoende om de halve finales te bereiken.

  Fassaert eindigde uiteindelijk op de 21e plaats. De Grand Prix Spécial dressuur staat dinsdag op het programma. Daarin zal Fassaert zich proberen te plaatsen voor de finale, een vrije kür op muziek die donderdag gereden wordt.

  In het individuele klassement leidt de Britse Charlotte Dujardin de dans met 83,663%. De Nederlandse Adelinde Cornelissen volgt op de tweede plaats, de Duitse Helen Langehanenberg is derde.

  Fassaert: "Mijn score verbeteren"

  Voor Fassaert was het bang afwachten of haar score voldoende zou zijn om de Grand Prix Spécial te halen. "Ik ben superblij. We zijn de laatste tijd erg goed bezig en gisteren zette ik echt een topscore neer."

  "In vergelijking met de Grand Prix is de Grand Prix Spécial wel hoger qua moeilijkheidsgraad, maar normaal gezien is het een proef die Donnerfee beter ligt", zegt Fassaert.

  "Ik hoop mijn score van de Grand Prix te verbeteren en misschien geraak ik dan bij de laatste 18 en kan ik aantreden in de individuele finale."