• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dibaba legt de Keniaanse atletes er opnieuw op

  Tirunesh Dibaba won in Peking de 5.000 én de 10.000 meter

  Tirunesh Dibaba heeft haar olympische titel op de 10.000 meter nog vier jaar langer in bezit. De Keniaanse vrouwen hadden geen antwoord op haar demarrage. Het zilver was voor Kipyego, het brons voor wereldkampioene Cheruiyot.

  De Japanse vrouwen openden de debatten op de 10.000 meter, maar halfweg namen de Afrikanen het heft in handen. Op 600 meter van de finish plaatste Dibaba een versnelling. De 26-jarige Ethiopische sloeg meteen een gat en gaf de zege niet meer uit handen.

  Dibaba finishte in 30'20"75, een beste wereldjaarprestatie. Sally Kipyego won de strijd om het zilver, wereldkampioene Vivian Cheruiyot moest vrede nemen met de bronzen medaille. Voor Dibaba is het al haar derde olympische titel. Vier jaar geleden won ze in Peking zowel op de 5.000 meter als de 10.000 meter het goud.