• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische hockeymannen verslaan Zuid-Korea

  De Red Lions winnen voor het eerst op de Spelen.

  Na twee nederlagen kunnen de Red Lions hun eerste overwinning vieren. Zuid-Korea, de nummer 6 van de wereld, moest het onderspit delven tegen de Belgische hockeymannen. Charlier maakt acht minuten voor het einde de 2-1, het doelpunt van de overwinning.

  In Peking had België nog met 3-1 zijn meerdere moeten erkennen in Zuid- Korea, maar nu was vanaf de eerste minuut duidelijk dat het een veel spannender gevecht zou worden.

  Dekeyser maakte de Belgische intenties meteen duidelijk: zijn strafcorner trof de paal. Een voor de rest vrij saaie eerste helft kreeg de verwachte ruststand: 0-0.

  De tweede helft begon goed voor de Red Lions. Aanvaller Boon vond het doel met een fraaie volley in de draai. De Koreaanse doelman had geen kans tegen zijn harde knal.

  Zuid-Korea versierde heel wat strafcorners, maar er ging er maar ééntje binnen. Dat was een domper op de Belgische feestvreugde, maar de spelers lieten het niet aan hun hart komen.

  Een individuele actie van Charlier deed de match toch nog in het voordeel van de Belgen kantelen. De Red Lions moesten de match met zijn negenen uitspelen na twee straffen in de slotfase. Maar dat bleek geen probleem.

  Reckinger: "Eindelijk zit het eens mee"

  • Xavier Reckinger: "Dit doet deugd en dan zeker de manier waarop. We hebben niet onze beste match gespeeld, maar we hebben het tactische plan goed uitgevoerd. Het is goed dat het eens meezit. In de andere matchen waren we ook goed, maar kregen we telkens domme doelpunten tegen. Waarom het moeilijker was tegen Zuid-Korea? Ze spelen heel gesloten. Het was moeilijk om erdoor te komen."
  • Felix Denayer: "Dit had we nodig voor het moreel van de ploeg. Dit zijn drie belangrijke punten. Het kon ook niet blijven tegenzitten. De bal wou er in de vorige matchen niet in, nu wel. Wat het verschil is tussen Zuid-Korea en onze vorige opponenten? Bij Nederland en Duitsland is alles nog iets scherper."
  • Cédric Charlier: "Ik scoor na een individuele inspanning, maar het maakt niet uit wie er scoort. We hadden daarvoor al wat kansen gekregen en het scenario van de vorige matchen spookte even door onze hoofden. Maar het doelpunt heeft ons bevrijd. Ons doel is om de top 6 te halen. Onze match tegen Nieuw-Zeeland wordt dus belangrijk. Maar we hebben alle kaarten nog in onze handen."

  De top 2 stoot door naar de halve finales. België moet hopen op een misstap van Nederland of Duitsland om nog kans te maken op een plaats bij de laatste 4.