• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Panthers verliezen van Britse vrouwen

  De Belgische hockeyvrouwen speelden voor 15.000 Britse supporters.

  De Belgische hockeyvrouwen hebben ook hun derde wedstrijd niet kunnen winnen op de Olympische Spelen. De Red Panthers verloren met 0-3 van thuisploeg Groot-Brittannië. "Jammer dat we niet scoren", zegt bondscoach Pascal Kina.

  De Belgische vrouwen verdedigden weer sterk. De wedstrijd begon erg gesloten en speelde zich vooral op het middenveld af.

  In de slotfase van de eerste helft liepen de Red Panthers toch tegen een doelpunt aan. De Belgische vrouwen kregen de bal niet weg, Ball profiteerde en opende de score.

  Meteen na de rust slikte België een tweede doelpunt. Bartlett kreeg te veel vrijheid. Daarna slaagden de Belgen erin druk te zetten, maar ze konden de kansen niet afmaken. De Red Panthers hebben nog niet gescoord op hun eerste Olympische Spelen.

  Twee minuten voor tijd kreeg Groot-Brittannië een discutabele strafcorner. Cullen zette de 3-0 op het scorebord.

  Na drie speeldagen leiden Nederland en Groot-Brittannië met elk het maximum van 9 punten. België staat met 1 punt op de vijfde plaats.

  Gerniers: "Ervaring is grootste manco"

  "We hebben goeie dingen laten zien, maar voor doel zijn we niet efficiënt genoeg", maakt speelster Alix Gerniers de juiste analyse.

  "Als we tegenscoren krijgen we een andere wedstrijd. Dat moet ons de volgende match eindelijk lukken."

  "Het is de eerste keer dat we zo'n groot toernooi spelen. Ervaring is ons grootste manco."

  "Het tempo van Groot-Brittannië lag bij momenten erg hoog", vult Barbara Nelen aan. "Wij liepen, zij domineerden. We moeten deze match nu vergeten en ons concentreren op de volgende wedstrijd."

  Bondscoach: "Jammer dat we niet scoren"

  "We mogen trots zijn", zegt bondscoach Pascal Kina. "We speelden tegen de thuisploeg, met 15.000 supporters in de tribunes."

  "In de eerste helft hebben we veel moeten lopen. We waren in het begin wat onder de indruk van de kracht van het Britse team. In de tweede helft hadden we kansen. Jammer dat we niet scoren. Dan hadden we een andere wedstrijd gekregen."

  "We pakken het hier wedstrijd per wedstrijd aan. Nu spelen we nog tegen Japan en Zuid-Korea. We zijn hier met een jonge ploeg om ervaring op te doen. We weten waar we aan moeten werken."