• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chris Froome mag zich uitleven in de Vuelta

  Froome moest in de Tour een paar keer wachten op Bradley Wiggins.

  Sky speelt Chris Froome in de Ronde van Spanje uit als kopman. Voor de Brit wordt het de eerste keer dat die eer hem te beurt valt in een grote ronde.

  Vorig jaar was Froome er ook bij in de Ronde van Spanje. Hij eindigde tweede, op 13 seconden van de Spanjaard Cobo.

  Hij mocht te laat zijn eigen kans gaan, omdat hij de uitverkoren helper was van Bradley Wiggins, die uiteindelijk pas derde werd.

  Ook in de Tour de France dit jaar moest Froome zich wegcijferen voor Wiggins. Maar nu krijgt hij dus de kans om zich te bewijzen in de Ronde van Spanje, die op 18 augustus van start gaat.

  Froome, die gisteren brons won op de olympische tijdrit, vertelde het nieuws in Londen aan de wielerwebsite cyclingnews.com. 

  "Eerst nog een dagje genieten van de olympische sfeer in Londen en daarna weer naar Monaco, waar ik aan mijn voorbereiding op de Ronde van Spanje begin", zegt Froome.

  "Vlakke parcours was niet in mijn voordeel"

  Met zijn bronzen plak stond Froome gisteren opnieuw in de schaduw van Wiggins, maar toch was hij tevreden. "Ik wist dat ik met de goede vorm uit de Tour kwam, maar een tijdrit op één dag is altijd anders dan in een grote ronde. Het vlakke parcours hier in Londen speelde ook niet echt in mijn voordeel. Brons voor mezelf en goud voor Bradley: ik denk niet dat we van meer hadden kunnen dromen", meent Froome.