• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen bijt ook tegen de VS in het zand

  Heynen wacht nog steeds op de eerste zege van zijn Duits team in Londen.

  De Spelen van coach Vital Heynen en zijn Duitse nationale volleybalploeg zijn voorlopig geen onverdeeld succes. Na de 3-0-nederlaag op de openingsspeeldag tegen Rusland, ging het Duitse team ook tegen de Verenigde Staten met 3-0 de boot in.

  Bondscoach Vital Heynen wil de nederlaag tegen de olympische kampioen van Peking niet dramatiseren. "We hebben een stap vooruit gezet, maar we moeten ook beseffen wie we zijn. Wij staan pas tiende op de wereldranglijst."

  "De Amerikanen spelen al jaren samen, terwijl wij nog maar sinds een paar maanden een team vormen. Dat is een groot verschil. In de laatste maanden hebben we 29 wedstrijden afgewerkt en amper getraind. Dan is het normaal dat er problemen komen."

  Duitsland moet morgen alweer aan de bak tegen de Serviërs. Die wonnen gisteren wel hun partij tegen Tunesië. "De wedstrijd tegen Servië moeten we absoluut winnen", zegt Heynen.