• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Federer en Azarenka op koers voor goud

  Roger Federer kan op het gras van Wimbledon nog altijd goud winnen.

  Roger Federer en Victoria Azarenka, eerste reekshoofden bij de Olympische Spelen, hebben zich geplaatst voor de kwartfinales. Venus Williams werd uitgeschakeld.

  Kim Clijsters is de enige Belgische die nog meedoet in het tennistoernooi. Op onze landgenote wachten nog te duchten tegenstanders, te beginnen bij Maria Sjarapova. De Russin schakelde in de 1/8e finales Sabine Lisicki uit.

  Victoria Azarenka, de nummer 1 van de wereld, schaarde zich vlot bij de laatste acht. Ze versloeg de Russische Nadia Petrova met 7-6 en 6-4.

  Voor Venus Williams is het toernooi afgelopen. De oudste van de Williams-zussen was in de derde ronde niet opgewassen tegen Angelique Kerber uit Duitsland. Kerber besliste de wedstrijd in twee tiebreaks: 7-6, 7-6. Kerber speelt in de kwartfinales tegen Azarenka.

  Serena Williams is er wel nog bij. Zij rekende eenvoudig af met Vera Zvonareva. De Russische stond in Peking nog met brons op het podium, maar kreeg in Londen een 6-1, 6-0 om de oren van Serena Williams.

  Ook Petra Kvitova is er nog bij in Londen. De winnares van Wimbledon vorig jaar versloeg in de derde ronde Flavia Pennetta met 6-3 en 6-0. Zij neemt het in de kwartfinales op tegen de Russische Maria Kirilenko. De vriendin van ijshockeyster Alexander Ovetsjkin was met 7-6 en 6-3 te sterk voor Julia Görges.

  Federer en Djokovic niet zonder moeite

  Roger Federer kende niet de makkelijkste start in Londen. Hij won vorige maand nog Wimbledon, maar had het in de eerste ronde best lastig met Alejandro Falla.

  Intussen lijkt Federer gerodeerd want hij rekende achtereenvolgens in twee sets af met Julien Benneteau en Denis Istomin.

  Ook tweede reekshoofd Novak Djokovic had het niet eenvoudig. In de derde ronde moest hij het opnemen tegen tennisveteraan Lleyton Hewitt. De Australiër pakte de eerste set met 6-4, maar Djokovic gaf zich niet gewonnen.

  Hij trok de partij uiteindelijk met 4-6, 7-5, 6-1 naar zich toe. In de kwartfinales neemt hij het op tegen Jo-Wilfried Tsonga. Die rekende in twee sets af met Feliciano Lopez.

  Een opluchting voor de Fransman, die in de tweede ronde nog een titanengevecht won tegen Milos Raonic (25-23 in de derde set).

  Ook de Britse hoop Andy Murray doet nog steeds mee. Al had hij wel een taaie tegenstander aan de Cyprioot Marcos Baghdatis. Murray won uiteindelijk met 4-6, 6-1 en 6-4.

  Titelverdedigers zijn uitgedubbeld

  Roger Federer en Stanislas Wawrinka zijn uitschakeld in het dubbelspel. De titelverdedigers verloren in de tweede ronde van het Israëlische duo Jonathan Erlich en Andy Ram. Het werd 1-6, 7-6(5), 6-3.