• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolshakova: "Vrijdag moet mijn dag worden"

  Svetlana Bolshakova is op de Spelen dankzij een deliberatie.

  Svetlana Bolshakova wil zich vrijdag in de kwalificaties plaatsen voor de finale van het hink-stap-springen. "Ik denk elke avond aan mijn Belgisch record vanop het EK in Barcelona."

  Bolshakova pakte op het EK in Barcelona in 2010 brons met een Belgisch record van 14,55m. "Ik heb de beelden van mijn Belgisch record in Barcelona nog eens opnieuw bekeken. Ik hoop die prestatie snel te herhalen", zegt de 28-jarige atlete.

  "De limiet voor de finale is 14,40m, maar ik zal ongetwijfeld beter moeten doen om me bij de 12 finalisten te scharen. We zijn met 35 in de kwalificaties en dat is veel. In theorie kan ik het, maar ik moet het kunnen omzetten naar de praktijk."

  "Ik zal kalm moeten blijven en goed uitkomen om geen centimeters te verliezen. Ik moet ook opletten dat ik geen nulsprong maak. Ik heb alles gedaan om hier op mijn best te zijn in Londen. Hopelijk wordt het vrijdag mijn dag."