• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal: "Bijhouden hoelang spelers slapen"

  De nieuwe Nederlandse bondscoach Louis van Gaal blijft prat gaan op eigenzinnige ideeën. Hij wil via een website communiceren met zijn internationals, maar ook hun slaapgedrag bijhouden.

  De 60-jarige Louis van Gaal nam na het EK Oranje over van Bert van Marwijk. De spelers zullen moeten wennen aan de nieuwe bondscoach, want hij wil weten hoelang zijn spelers slapen.

  Dat zei Van Gaal dinsdag. Via een website moeten de spelers hun nachtrust bijhouden. "Zo ver moet je gaan", zegt Van Gaal.

  "Alleen moet je de spelers overtuigen dat het geen controlemiddel is, maar dat het iets is voor henzelf. Ze moeten beseffen dat ze met een goede nachtrust beter gaan herstellen van hun inspanningen."

  Van Gaal wil sowieso het contact met zijn internationals intensifiëren. "Dat kan door middel van moderne communicatie. Daarvoor heb ik ook zo'n computergoeroe in dienst. Die kan een website maken, waar spelers kunnen op inloggen. Ik kan er beelden laten zien en met hen discussies voeren."

  De eerste opdracht voor Van Gaal is de oefeninterland van 15  augustus in en tegen België. Woensdag maakt hij zijn eerste selectie bekend.

  Kluivert: "Een eer"

  Zoals verwacht is Patrick Kluivert de tweede assistent van Oranje-coach Louis van Gaal geworden, naast Danny Blind. "Ik vind dit een eer", zegt de 36-jarige ex-spits, die ook coach blijft van Jong Twente.