• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tsonga juicht na 48 games in de derde set

  Jo-Wilfried Tsonga schreeuwt zijn vreugde uit.

  Jo-Wilfried Tsonga heeft zich op de Spelen geplaatst voor de 1/8e finales van het tennistoernooi na de langste tennismatch in de olympische geschiedenis. Hij klopte de Canadees Raonic met 6-3, 3-6 en 25-23.

  Wimbledon, waar het olympisch tennistoernooi plaatsvindt, heeft uiteraard een geschiedenis met marathonwedstrijden. Tijdens het grandslamtoernooi van 2010 haspelden de Fransman Nicolas Mahut en de Amerikaan John Isner op het Londense gras de langste tenniswedstrijd uit de geschiedenis af.

  In hun wedstrijd in de eerste ronde stonden Mahut en Isner toen liefst 11 uur en 15 minuten op de baan. Isner won de tiebreak in de vijfde set met 70-68. Die bewuste vijfde set nam 8 uur en 11 minuten in beslag.

  Maar zover lieten Tsonga en Raonic het dinsdag niet komen. De twee hadden de eerste twee sets eerlijk onder elkaar verdeeld, maar in de beslissende derde set gaven ze elkaar geen duimbreed toe. Bij 24-23 vond de Fransman het dan toch welletjes. Hij dwong enkele breakkansen af en mepte zich naar de 1/8e finales met een harde smash.

  Het duel tussen Tsonga en Raonic gaat wel de annalen in als de langste wedstrijd in de geschiedenis van het olympisch tennistoernooi, zowel qua tijd (3u56') als qua games (66).