• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maria Sjarapova blijft bestbetaalde sportvrouw

  Maria Sjarapova in actie op de Olympische Spelen.

  Maria Sjarapova is voor het achtste jaar op rij de bestbetaalde sportvrouw. De Russische strijkt jaarlijks 27 miljoen dollar op. In de top 10 staan liefst zeven tennisvrouwen. Dat blijkt uit cijfers van het zakentijdschrift Forbes.

  Maria Sjarapova verdiende tussen juli 2011 en juli 2012 27,1 miljoen dollar. Daarmee is ze al voor het achtste jaar op rij de bestbetaalde sportvrouw. Dat meldt het zakentijdschrift Forbes, dat een jaarlijkse ranking opstelt.

  Het grootste deel van die som verdient Sjarapova wel niet op de tenniscourt. Liefst 22 miljoen euro haalt de Russische tennisster uit sponsorcontracten. Haar deal met Nike is de duurste in het vrouwentennis.

  Sjarapova lanceert binnenkort ook haar eigen snoepgoed, Sugarpova.

  Op de tweede plaats staat de Chinese tennisster Li Na, die vooral profiteert van haar zege op Roland Garros vorig jaar.

  Naast Sjarapova en Li Na staan nog vijf tennissters in de top 10.