• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Kompany heeft geen zware blessure"

  Vincent Kompany heeft zondag het oefenkamp van Manchester City in Maleisië verlaten. Hij keerde met een kuitblessure naar Engeland terug. Coach Mancini stelt iedereen gerust: "Hij speelt over twee weken weer."

  Zaterdag blesseerde Kompany zich aan zijn kuit in een oefenduel tegen Arsenal in China. Daarna reisde de aanvoerder nog mee naar Maleisië, maar zondag werd beslist om terug naar Engeland te keren voor verder onderzoek.

  Dat is ondertussen achter de rug, zei Roberto Mancini. "Vincent ging onder de scanner. Hij heeft niets ergs en zou het duel om het Charity Shield (de Engelse Supercup, red) moeten kunnen halen."

  Die wedstrijd tussen kampioen City en bekerwinaar Chelsea is op 12 augustus. Over drie weken speelt City in de competitie tegen Sunderland. Op 15 augustus wordt Kompany in Brussel verwacht voor een oefenwedstrijd met de Rode Duivels tegen Nederland.