• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nuyens: "Hopelijk eens winnen in het najaar"

  Het peloton liet de vluchters niet begaan, Mark Cavendish won de rit uiteindelijk in de sprint. Geen zege dus avonturiers Jelle Vanendert, Nick Nuyens en Kris Boeckmans, of Adam Hansen. "We hadden de hele dag wind op kop", zegt Nuyens.

  Nick Nuyens deed een gooi naar de zege, maar de Belg van Saxo Bank kraakte in de slotfase. "Het was de hele dag volle bak rijden", zegt hij.

  "Even dacht ik dat we weg waren, maar dan kwam alles toch weer op gang. We hadden ook de hele dag wind op kop."

  "Op het einde schoof ik mee naar voren, maar Vinokoerov trok nog eens door in het zog van een motor en ik moest net even naar adem happen. De vogels waren gaan vliegen."

  "Ik heb geen enkele slechte dag gehad in de Tour. Ik hoop dat ik nu weer top ben. Dan valt er misschien nog iets uit de bus in het najaar", hoopt Nuyens.

  Boeckmans: "Mijn knie is helemaal om zeep"

  Ook Kris Boeckmans zat mee voorin, maar onze landgenoot loste al snel en viel daarna ook nog bijna. "Mijn debuut in de Tour was goed, alleen jammer dat ik zo veel pech had."

  "Ik zat mee in de grote groep, die stuk voor stuk sterren bevatte. We kregen drie minuten, maar daarna bleef die voorsprong maar omlaag gaan. Ik wou mij niet forceren en ik liet mij daarom uitzakken."

  "Ik dacht misschien nog mee te sprinten, maar in een afdaling reed ik over een bult en lag mijn ketting eraf. Ik ging bijna op mijn bek", zegt Boeckmans.

  "Hopelijk kan ik meesprinten op de Champs-Elysées, maar ik voel mijn knie nu al zwellen. Die is ondertussen helemaal om zeep."

  Hansen: "Ritzege was mooi geweest"

  Adam Hansen was een van sterksten in de kopgroep en streed tot de laatste kilometer voor de zege. "Vandaag was de eerste dag dat we van de teamleiding meemochten in een vlucht. Ik wou wel iets proberen, en ging lang mee. Een ritzege was mooi geweest." 

  "Het duurde lang eer de goeie vlucht weg was. Het was de laatste kans, dus iedereen probeerde. Ik wachtte geduldig af", zei de Australiër van Lotto-Belisol.

  "Lotto-Belisol reed een geweldige Tour. We finishen met negen renners man, wat uniek is. Niet veel teams doen dat. Van den Broeck wordt vierde, zijn beste resultaat, en Greipel won drie ritten. We zijn erg blij en proberen nu zondag Greipel nog een keer te laten winnen."