• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Janssens: "Lierse heeft me niet in de steek gelaten"

  "Het budget was op, maar men heeft toch een extra inspanning gedaan", zegt Chris Janssens.

  De voorbereiding van Lierse verloopt moeizaam met blessures en aanslepende transfers. "Ik ben ongerust geweest, maar het komt goed", vertelt trainer Chris Janssens.

  "Ik had iets heel anders van deze periode verwacht. Tot aan de stage in Nederland liep alles goed, maar daarna is het fout beginnen te gaan met blessures en transferproblemen", zegt Janssens in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

  "Ik ben vaak zenuwachtig geweest. Ik kon nog enkele keer met mijn typeploeg spelen. Op dit moment heb ik goede spelers, maar geen goede ploeg.

  "Het is eigenlijk goed dat we beginnen tegen Gent en Standard. Puntenverlies kon sowieso, maar we mogen het niet meteen opgeven. De vervangers van de spelers die ontbreken hebben het goed gedaan."

  "De afgelopen weken heb ik wel het gevoel gehad dat alles wat ik hier had opgebouwd in één keer helemaal weg was", geeft Janssens toe.

  "Gelukkig heeft de club mij niet in de steek gelaten. Het budget was op, maar men heeft toch een extra inspanning gedaan. Jesse De Preter en Maged Samy hebben de spelers gehaald die ik wou. We zullen nog veel plezier beleven aan die jongens. Ze zullen ons helpen."

  Janssens gaf in de voorbereiding kansen aan enkele jonge spelers. Matz Sels (20) wordt eerste keeper. "Hij heeft de kwaliteiten om het te maken. Vorig seizoen was hij soms niet agressief genoeg op training, maar dat kwam omdat hij wist dat hij niet zou spelen. Nu is hij veranderd. Hij weet ook dat we hem niet meteen zullen bekritiseren, als het minder goed zou gaan."