• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Frison: "4e is de plaats die Jurgen verdient"

  Frison: "Het is schitterend hoe Jurgen naar zijn doel toewerkt en dat ook behaalt"

  Jurgen Van den Broeck lijkt deze Tour op de vierde plek te gaan beëindigen, al wordt het nog knokken in de tijdrit om Tejay Van Garderen af te houden. Ploegleider Herman Frison is heel tevreden. "Volgend jaar proberen we weer voor het podium te komen."

  Samen met Van den Broeck werkte Frison maanden naar de Tour toe. "Met die vierde plaats ben ik heel tevreden", zegt Frison aan Sporza. "Het is de plaats die hij verdient en waarvoor hij gewerkt heeft."

  "En momenteel ook het hoogst haalbare. Nibali, Froome en Wiggins staan verdiend op het podium. We zijn er wel niet ver van verwijderd."

  "Jurgen heeft gedaan wat in zijn hoofd zat. Het is schitterend als je ziet hoe hij naar zijn doel toewerkt en dat dan ook kan behalen."

  "Of hij op zijn limieten is gebotst ? Jurgen heeft dit jaar bevestigd wat hij de jaren ervoor heeft gepresteerd. Ik ben er dan ook nog meer van overtuigd dat hij het podium kan halen."

  "Wij moeten gewoon naar dit grote evenement blijven toewerken. De Tour ligt hem. Hij kan er zich 120 procent voor motiveren. Het vertrouwen blijft ook 100 procent."

  "Of hij niet voor een rit moet gaan? Misschien, maar dat heb je niet altijd in de hand. De Tour is elke dag knokken. Er kan elke dag iets gebeuren in de Tour. Het is een beest dat je kan opeten zonder dat je het weet. Dat is niet gebeurd."

  "Jurgen wil wel aanvallen, maar je moet ook kunnen. En het is hier tegen de wereldtop. Laat ons volgend jaar weer proberen met Van den Broeck voor het podium te gaan en met Vanendert voor een ritzege."