• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Sky was een foute keuze van Cavendish"

  Holm: "Cavendish als waterdrager voor Wiggins, dat is geen zicht."

  Mark Cavendish heeft zich tijdens deze Tour vaak moeten wegcijferen bij Sky. De geruchten over een transfer zwellen dan ook aan. "Ik ben geïnteresseerd in alle toppers", zegt Omega Pharma-Quick Step-manager Patrick Lefevere.

  "Cavendish als waterdrager voor Wiggins, dat is toch geen zicht", legt Brian Holm de vinger op de wonde. Holm was vroeger de vertrouwensman van Cavendish bij HTC. Momenteel is de Deen ploegleider bij Omega Pharma-Quick Step, maar hij ziet dat zijn voormalige poulain niet echt gelukkig is bij Sky. "Sky was een foute keuze voor Cavendish. Ik denk dat Mark dat ook beseft."

  "Ik snapte zijn overstap naar Sky wel", zegt Holm (foto) in Het Nieuwsblad. "Mark werd wereldkampioen dankzij Wiggins. Hij was hem dus nog iets verschuldigd."

  Hoewel Cavendish nog een contract heeft tot 2016 bij Sky draait de geruchtenmolen over een transfer op volle toeren. Patrick Lefevere heeft zoals steeds wel oren naar een buitenkansje.

  "Ik heb interesse in alle vrije toppers", zegt de manager van Omega Pharma-Quick Step. "Ik neem aan dat zijn makelaar nog altijd mijn nummer heeft (Lefevere onderhandelde in het verleden al met Cavendish, red)."

  "Als ik de media mag geloven, dan heeft Cavendish een jaarloon van 2,4 miljoen euro. Als hij effectief Sky wil verlaten voor ons, moeten we extra budget zoeken. Maar dat is onderhandelbaar."