• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Burundees moet Kawashima doen vergeten

  Diakite komt over van het Turnhout van Lierse-eigenaar Maged Samy.

  Lierse heeft zich versterkt met drie spelers. De Burundese keeper Daouda Diakité is de vervanger van Eiji Kawashima, die deze week bij Standard tekende. Aanvaller Dolly Menga wordt dan weer gehuurd van Standard. En Rachid Bourabia komt over van Bergen.

  Lierse heeft niet lang gewacht om een opvolger van de naar Standard vertrokken Kawashima te halen. Daouda Diakité stapt over van derdeklasser Turnhout.

  De doelman is international voor Burundi en moet de concurrentie aangaan met de andere Lierse-keepers Matz Sels en Nathan Goris. Diakité tekende een contract voor een seizoen met een optie op een extra jaar.

  Er is ook aanvallende versterking gekomen op het Lisp. De 19-jarige Dolly Menga (foto), een spits met Congolese roots, komt over van Standard.

  Hij tekent voor twee jaar, met een optie op nog een bijkomend seizoen. Menga zette zijn krabbel onder een prestatiegericht contract. Vorig seizoen werd Menga verhuurd aan STVV.

  Lierse charmeert ook Bourabia

  Het werd een drukke donderdag voor Lierse-directeur Jesse De Preter. Naast Diakaté en Menga strikte de club ook nog Rachid Bourabia. De Marokkaan stapt over van Bergen en tekende voor twee jaar, met een optie op een extra seizoen. Bourabia liet vorig seizoen regelmatig mooie dingen zien op het Bergense middenveld. Hij maakte ook zes doelpunten.