• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Blake, "vriend van Bolt", loopt 9"85 in Luzern

  Blake is klaar voor Londen.

  Yohan Blake heeft in zijn laatste 100 meter voor de Spelen 9"85 gelopen. Hij wordt in Londen de rivaal van Bolt, zijn landgenoot en trainingsmaat, "maar ook mijn vriend", zegt Blake.

  Met een rugwind van 1,6m/seconde was Yohan Blake in 9"85 veruit de snelste van het deelnemersveld in Luzern.

  De 21-jarige Jamaicaan heeft met 9"75 ook de beste tijd van het jaar op zijn naam en deed in Luzern een laatste keer vertrouwen op voor de Spelen. "Ik zit perfect op schema voor Londen. Ik wil dit jaar ongeslagen blijven."

  In Londen gaat Blake de strijd aan met zijn maatje en landgenoot Usain Bolt. Blake is overigens de wereldkampioen, wel na een valse start van Usain Bolt.

  "Wij blijven vrienden, wat er ook gebeurt. Winst, verlies of gelijkspel", zegt Blake over zijn relatie met de wereldrecordhouder op de 100 en de 200 meter.

  "Usain is er altijd wanneer ik train. Telkens vraag ik me af: hoe ga ik hem kloppen op de grote dag? Op training ben ik soms sneller en denk ik: "Oké, ik heb hem verslagen op training."Ook op de Jamaicaanse trials was Blake trouwens sneller.