• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Van den Brom denkt altijd aanvallend"

  Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft het bij Sporza over transfergeruchten, de nieuwe coach en de CL-ambities. "Hopelijk lukt het om de poules halen." Bovenaan de grote foto vindt u de audiofragmenten van het interview.

  Zondag stelt het Anderlecht van John van den Brom zich voor aan zijn fans. Dan speelt paars-wit tegen Lokeren om de Supercup.

  John van den Brom is een maand aan de slag bij Anderlecht. Wat is de indruk van Herman Van Holsbeeck? "Van den Brom is een leerling van de Nederlandse school. Hij denkt heel aanvallend."

  "In de oefenmatchen speelt hij vaak met maar een verdedigende middenvelder en een aanvallende speler extra. Deze trainer denkt vooruit. Als hij dat omzet in resultaten, hebben we een toptrainer."

  Sommige spelers lijken bevrijd. "Met een nieuwe coach heb je een wit blad. Kijk maar naar De Sutter. Ik verwacht ook veel van Safari en Odoi. Het is ook tijd voor Vargas, Mollins en Praet."

  "Het beweegt rond Suarez"

  In tegenstelling tot bijvoorbeeld Club wordt de nieuwe coach niet gevolgd door een reeks nieuwe spelers. Anderlecht roerde zich amper op de transfermarkt.

  "De bedoeling was om de kampioenenploeg bij elkaar te houden", zegt manager Herman Van Holsbeeck aan Sporza. "Dat is tot nu toe gelukt. Al denk ik dat één sleutelspeler nog kan vertrekken."

  Van Holsbeeck windt er geen doekjes om. Die ene speler die nog kan vertrekken, is Matias Suarez. "Na zijn vorige seizoen is dat normaal. Het beweegt rond hem. We zullen zien wat ervan komt."

  "Anderzijds hebben we beslist om jonge spelers echt kansen te geven: Praet en Lukaku bijvoorbeeld. Dan moet je in je kern plaatsmaken voor die jongens. Alleen zo kunnen ze doorgroeien."

  Centraal achterin zit paars-wit krap, want Juhasz is geblesseerd en Kouyaté zit op de Spelen. "Met de CL-duels in het vooruitzicht is dat een probleem. We zullen zien wat we nog kunnen doen."

  Wat zijn de budgettaire mogelijkheden? "Er is nog ruimte maar het is kort dag. De CL-poules blijven een doel. We zijn reekshoofd in de twee voorrondes. Dat is een voordeel. Hopelijk lukt het."