• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wiggins: "Ik mag niet overmoedig worden"

  Wiggins: "Ik kijk nooit te ver vooruit, anders vergeet je wat voor jou ligt."

  Bradley Wiggins lijkt aan de vooravond van de rustdag en de Pyreneeën goed op weg om zijn gele droom waar te maken. "Ik sta er goed voor, maar ik mag niet overmoedig worden", zegt de leider.

  "Er zijn niet alleen de Pyreneeën. De tijdrit zaterdag zal ook zwaar zijn. Vergeet niet dat iedereen totaal vermoeid zal zijn om die tocht van 53,5 km aan te vatten. De Tour is zeker niet gedaan. Het gaat door tot in Parijs."

  De Brit wisselde vandaag al vroeg in de rit van fiets: "Er zat iets niet juist en ik wou niet het risico lopen om later aan de kant te moeten en tijd te verliezen. Daarom gooide ik misschien wat te nerveus mijn fiets in de kant en sprong snel op een andere."

  Wiggins geeft toe dat hij bij die fietswissel wat te zenuwachtig  reageerde. "Het is in deze Tour alle dagen opletten geblazen. Je aandacht mag op geen enkel moment verslappen. Dat is zo al sinds de start in Luik. Mentaal is dat zeer belastend."

  Op weg naar mogelijk de eerste Britse eindzege in de Tour bekijkt Wiggins het dag per dag. "Ik kijk nooit te ver vooruit. Als je dat doet, vergeet je wat er voor jou ligt. Dinsdagavond bekijk ik de rit van woensdag. En het is uitgesloten dat ik de rit van donderdag bekijk, voor die van woensdag voorbij is."