• home
 • video
 • pas verschenen

  Zuid-Afrikaan Stander nadert op Nino Schurter

  Burry Stander (archieffoto) is de beste in de VS.

  Burry Stander heeft in Windham (VS) de zesde wereldbekermanche in het mountainbike gewonnen. De Zuid-Afrikaan was sneller dan Sergio Mantecon en Marco Fontana. Nino Schurter, die net als de Belgen paste, blijft leider.

  "Ik ben altijd goed op dit parcours", zegt Stander. "Je moet altijd opletten voor valpartijen en lekke banden. Op de klim reed ik vooraan en in de afdaling hoefde ik geen risico's te nemen. Op het einde zou de sterkste het halen."

  De zevende en laatste WB-manche wordt eind juli betwist in Val d'Isère.

  Uitslag Windham

  1. Burry Stander (ZAf)
  2. Sergio Mantecon (Spa) - op 17"
  3. Marco Fontana (Ita) - 31"
  4. Todd Wells (VS) - 34"
  5. Mathias Flückiger (Zwi) - 49"