• home
 • video
 • pas verschenen

  J. Borlée en Abdi grijpen naast EK-medaille

  Jonathan Borlée ontgoochelt op de 200 meter.

  Jonathan Borlée is op de 200 meter net naast het podium gestrand. "ik was niet naar hier gekomen voor een medaille", reageert hij niet ontevreden. Ook Bashir Abdi eindigde op de 10.000 meter op de ondankbare vierde plaats.

  Voor de start werd Borlée nochtans bij de kanshebbers op het podium gerekend, maar net als in Barcelona in 2010 kon hij de de verwachtingen niet inlossen. Het goud op de 200 meter was voor de Nederlander Martina, zijn landgenoot Van Luijk werd tweede.

  "Technisch was het zeker niet mijn beste wedstrijd. Een vierde plaats is niet zo slecht. Ik was niet naar hier gekomen voor een medaille, maar om me voor te bereiden op de 400 meter", vertelt Jonathan Borlée aan Sporza.

  Kevin Borlée loodst estafetteploeg naar finale

  De Belgische mannen van de 4x400 meter hebben zich met glans geplaatst voor de finale. Met een sterke Kevin Borlée als slotloper zette België 3'05"29 neer, de snelste tijd van alle halve finalisten.

  België, met Nils Duerinck, Antoine Gillet, Jente Bouckaert en Kevin Borlée, ging goed mee in de tweede halve finale. De jonge Bouckaert liep in derde positie toen hij zijn stok doorgaf aan Kevin Borlée.

  Die was niet tevreden met de derde stek. In zijn eerste 100 meter verkleinde hij in een oogwenk de kloof en in de laatste hectometer snelde hij schijnbaar moeiteloos naar de eerste plaats.

  Zagré wordt vijfde op 100 meter horden

  Anne Zagré is vijfde geworden in de finale van de 100 meter horden. Eline Berings strandde in de halve finales.

  Berings startte prima in haar halve finale, maar viel wat terug in de laatste 30 meter. Bij een stevige tegenwind van 2,3m/s werd ze vierde in in 13"17. Dat volstond niet voor een finaleplek, mede omdat de atletes in de tweede halve finale konden profiteren van een rugwindje.

  Anne Zagré plaatste zich rechtstreeks voor de finale door derde te worden in haar halve finale. In de finale maakte Zagré in de laatste meters nog veel terrein goed. Met 13"02 werd ze vijfde.

  Abdi knap vierde op de 10 kilometer

  Bashir Abdi heeft op de 10.000 meter net naast een medaille gegrepen. De Belg werd vierde in 28'23"72. Het goud was voor de Turk Polat Arikan (28'22"27). Koen Naert (29'02"28) miste de top tien op 7 honderdsten: hij werd elfde. De derde Belg op de 10.000 meter, Mats Lunders, finishte als zestiende in 29'16"46.