• home
 • video
 • pas verschenen

  "Van den Broeck heeft geen persoonlijkheid"

  "De waarde van Van den Broeck kan pas groeien als hij het podium haalt."

  Patrick Lefevere, de manager van Omega Pharma-Quick Step, is in zijn column in Het Nieuwsblad niet mals voor Jurgen Van den Broeck, de kopman van Lotto-Belisol. "Hij zal nooit voor mijn ploeg rijden."

  Aanleiding voor de harde woorden van Patrick Lefevere is de uitspraak van Jurgen Van den Broeck in Humo. "Ik zal nooit bij Lefevere rijden", liet Van den Broeck noteren.

  "Ik ben blij dat we het met elkaar eens zijn", reageert Lefevere. "Voor mij hoeft het ook niet, want Vdb brak al twee keer zijn woord. Een eerste keer in 2003, toen hij bij ons wou tekenen. Maar uiteindelijk werd hij prof bij US Postal."

  De tweede keer dat Van den Broeck en Lefevere met elkaar in de clinch gingen, was vorig jaar. "Door de onzekerheid over de toekomst bij Lotto brak er paniek uit en nam de manager van Van den Broeck plots contact met mij op. Of ik nog interesse had in Jurgen. Maar ik was al pertinent zeker dat hij voor Lotto getekend had. Om met zijn voeten te spelen, smeet ik er dan maar een hoog bedrag tegenaan."

  "Pas op, ik heb respect voor Jurgen", is Lefevere toch wat milder. "Voor de superprof die zijn hele leven in dienst stelt van zijn vak. Maar hij heeft geen persoonlijkheid en daarom is zijn internationale publicitaire waarde vrij laag."

  "Die waarde kan pas groeien als Jurgen het podium haalt in Parijs. Of wint. Kan dat? Ja, dat kan", eindigt Lefevere verrassend optimistisch.