• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Lopen zonder bal, dat is het verleden"

  "De resultaten moeten hier altijd goed zijn en het voetbal moet mooi zijn", zegt John van den Brom.

  John van den Brom voelt zich al helemaal thuis bij Anderlecht. Hij heeft vertrouwen in zijn kern, het bestuur en zijn werkwijze. "We hebben wel nog een verdediger nodig."

  "Iedereen praat over druk. Welke druk?", zegt de Nederlandse coach in Het Laatste Nieuws en Le Soir.

  "Anderlecht is een topclub en ik weet hoe het hier werkt. De resultaten moeten hier altijd goed zijn en het voetbal moet mooi zijn. Dat weet ik én dat is ook mijn filosofie."

  "Ik train graag veel met de bal en altijd intensief. Op die manier train je om beter te worden. Misschien is dat hier nieuw, maar ik werk altijd zo. Lopen zonder bal, dat is het verleden."

  Er moet bij Anderlecht nog veel transferwerk gebeuren. Van den Brom maakt een balans op. "Ik heb een grote kern met veel talent. Straks komen enkele spelers nog terug. We zullen snel tot een kern van 25 spelers moeten komen.

  "We hebben zeker nog een sterke en ervaren centrale verdediger nodig. Het bestuur weet dat. Wasilewski en Safari nemen nog vakantie na het EK, Juhasz is niet fit en Kouyaté moet straks naar de Spelen."

  En wat met Lucas Biglia en Matias Suarez? "Met Suarez moet ik nog praten. Met Biglia heb ik dat al gedaan. Hij wil graag weg, maar er is geen interesse. Ik merk wel dat Lucas heel professioneel blijft werken op training", zegt Van den Brom. "Als er een sterkhouder zou vertrekken, zullen we zeker voor een vervanger zorgen. Het bestuur, Besnik Hasi en ik zullen dan naar onze mogelijkheden kijken."