• home
 • video
 • pas verschenen

  Beckenbauer: "Halve finale ook niet slecht"

  Franz Beckenbauer (m) is tevreden over de EK-prestatie van Duitsland.

  Duitsland was torenhoog favoriet voor de Europese titel, maar is in de halve finales gestrand. Niet erg, vindt Duits voetbalicoon Franz Beckenbauer. En de Duitse spelers, die gaan toch elk naar huis met 100.000 euro.

  "Ik dacht dat we, 16 jaar na onze zege in Engeland, opnieuw rijp waren voor de titel", zegt Beckenbauer. "Maar blijkbaar schieten we ergens te kort."

  Duitsland verloor zijn halve finale gisteren met 1-2 van Italië. "Vooral voor de rust zagen we niet het echte Duitsland. Maar de halve finale is uiteindelijk ook niet zo slecht. Grote voetballanden als Frankrijk, Engeland en Nederland raakten niet zo ver."

  100.000 euro voor Duitse spelers

  De Duitse spelers strijken voor hun plaats in de halve finales wel elk 100.000 euro op. Eindwinst zou hen 300.000 euro opgeleverd hebben. Heel wat spelers hadden al gezegd dat ze hun bonus aan een goed doel schenken.