• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolshakova plaatst zich nipt voor de EK-finale

  Svetlana Bolshakova reageert heel emotioneel na haar derde sprong.

  Hink-stap-springster Svetlana Bolshakova springt vrijdag de finale van het EK. Met een sprong van 14,09 meter in de kwalificaties mag onze landgenote als elfde naar de finale met twaalf. "Ik ben enorm opgelucht. Als ik de finale niet had gehaald, zou ik zwaar ontgoocheld geweest zijn."

  Voor de finale moest Bolshakova 14,20 meter springen of bij de beste 12 zijn. Haar eerste sprong (13,66m) was pover. Daar deed ze een stuk bij bij haar tweede (13,91m).

  Maar dat was nog niet genoeg om zeker te zijn. In een alles-of-nietspoging haalde ze 14,09 meter bij haar laatste sprong. Het was nog even bang afwachten of dat voldoende was voor de top 12, en dat bleek net het geval.

  Bolshakova reageerde heel emotioneel. De eerste stap op weg naar Londen is gezet. Bolshakova, die brons pakte op het EK 2010 maar vorig jaar haar achillespees scheurde, moet 14,40 meter springen voor de Olympische Spelen.

  "In de finale wil ik me gewoon goed voelen"

  Na haar beslissende sprong vloog Bolshakova in de armen van haar trainer. "Ik was enorm opgelucht. De finale niet halen, zou een enorme ontgoocheling geweest zijn", zegt Bolshakova.

  "Ik zit een beetje met een déjà vu-gevoel. In Barcelona twee jaar geleden kon ik mij ook pas plaatsen na een derde poging."

  "Mijn gevoel is dubbel: ik ben in de eerste plaats blij dat ik de finale haal na na mijn operatie en lange revalidatie. Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. Ik wil nu mijn uiterste best doen om een olympisch ticket af te dwingen."

  "Tijdens de finale ga ik niet aan de limiet denken. Ik wil me gewoon goed voelen, want het gevoel vandaag was niet zoals het moet."

  "Ik heb tot vrijdag om te rusten. Ik ga echt alles op alles zetten om deze laatste kans te grijpen. Vandaag waren het maar kwalificaties. De finale is een nieuwe wedstrijd."