• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Ik ben nu een groot meisje"

  V.l.n.r: Paul Wylleman, An Devries en Michiel Anthuenis helpen Yanina Wickmayer.

  Yanina Wickmayer opent vandaag op Wimbledon tegen Svetlana Koeznetsova. Ze voelt zich goed, ook met de nieuwe VTV-constructie rond haar. Haar vader is er niet bij.

  Vorig jaar versloeg Wickmayer Koetznetsova in de derde ronde op het gras van Wimbledon na een spectaculaire wedstrijd. In de voorbereiding dit jaar speelde ze maar één keer op gras.

  "Maar Koeznetsova geen enkele keer", klinkt het vol vertrouwen bij Wickmayer. "Ik heb een week lang goed kunnen trainen op gras en voel me steeds beter."

  Wickmayer voelt zich ook goed met de nieuwe constructie van de Vlaamse Tennisvereniging rond haar, met coach An Devries, sparringpartner Michiel Anthuenis en psycholoog Paul Wylleman. "De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar dat is maar een formaliteit. An zal er niet altijd bij zijn, Michiel wel."

  Wat opvalt in de entourage van Yanina Wickmayer is dat haar vader in Wimbledon ontbreekt. "Papa is in België gebleven. Hij is de laatste jaren weinig thuis geweest en had nog een pak dingen te doen. Ik ben een groot meisje geworden, hè. Ik trek mijn plan. Maar het is niet zo dat ik hem nooit hoor", zegt Wickmayer in de kranten.