• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts gaat als vierde de slotdag in

  Op de US Open golf blijft Nicolas Colsaerts meedraaien met de wereldtop. In zijn derde ronde haalde hij een boven par. Hij behoudt daarmee zijn vierde plaats en volgt op drie slagen van een leidend duo: Graeme McDowell en Jim Furyk.

  Nicolas Colsaerts vormde op de derde (en voorlaatste) dag een duo met Graeme McDowell, de winnaar van 2010. Ze werkten beiden heel secuur de eerste holes af, terwijl de koplopers steken lieten vallen.

  Colsaerts werkte de eerste tien holes af in par en toen hij op de elfde een birdie sloeg, naderde hij zelfs tot op een slag van de koppositie.

  Maar na bogeys op de 15e en de 16e hole rondde de Belg  de derde dag met één boven par af, in de totaalstand staat hij zo vierde, met twee boven par.

  Graeme McDowell deed het op de laatste holes beter dan Colsaerts en rukte met een birdie op de 18e hole zelfs op naar de kop, die hij deelt met Jim Furyk.

  Tiger Woods was als co-leider aan de derde dag begonnen, maar hij had een off-day. Hij mepte vanaf de tee (de eerste slag) vaak verkeerd en landde dan in dieper gras. Na vijf holes had hij al vijf bogeys. Hij volgt als gedeeld 14e op vijf slagen van de leiders.

  "Bleef in mezelf geloven"

  De puike prestaties van Nicolas Colsaerts gaan in de VS niet onopgemerkt voorbij. "Colsaerts puts Belgium in international spotlight" is een hoofdartikel op de site van de US Open. De "rising star" krijgt het woord.

  "Ik heb in deze derde ronde mijn eerste 14 holes ongelofelijk goed gespeeld. Als ik nog wat beter had geput, stond ik zeker onder par", zegt Colsaerts (29), die pas voor het eerst op een major, een van de vier grootste golfoernooien, op een slotdag mag meegolfen.

  "Het betekent alles voor me dat ik zo goed speel op zo'n belangrijk toernooi. Ik maakte al heel wat mee in mijn carrière en ik bleef altijd geloven in mezelf. En dat ik dit echt aankon."