• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Grieken en Russen in koor: "Wij gaan door"

  Kerzjakov en Dzagojev schuwen de duels niet op de laatste training.

  Rusland heeft in groep A genoeg aan een punt tegen Griekenland om de kwartfinales te halen. "Wij plaatsen ons", weet co-topschutter Alan Dzagojev. Maar ook de Griekse bondscoach bulkt van het vertrouwen.

  Alan Dzagojev bevestigde in de eerste twee EK-matchen al het goede dat over hem verteld wordt. Met drie goals is hij samen met Mario Gomez (Duitsland) en Mario Mandzukic (Kroatië) topschutter van het toernooi. Hij leeft dan ook ontspannen toe naar de laatste groepswedstrijd tegen Griekenland.

  "Het enige wat we moeten doen, is winnen, zo simpel is dat. We zijn ontspannen en geconcentreerd", zegt Dzagojev. "Ik ben tevreden met mijn drie goals, maar tegen Polen (1-1) had ik mijn kansen moeten afmaken."

  De middenvelder van CSKA Moskou, die morgen 22 kaarsjes uitblaast, wordt al een hele tijd gelinkt aan een rist Europese topclubs. "De interesse uit de Premier League flatteert me, maar voorlopig ben ik alleen bezig met Rusland op het EK", zegt hij.

  Door het gedrag van zijn fans riskeert Rusland met -6 punten aan de voorronde van het EK 2016 te beginnen. Dzagojev heeft een boodschap voor de supporters: "Ze moeten echt rustiger zijn."

  Santos: "Laat Rusland maar komen"

  De woorden van Griekenland-coach Fernando Santos klinken identiek als die van Dzagojev: "Wij vieren aan het einde van de match en gaan door naar de volgende ronde."

  "We hebben respect voor de Russen, maar we zijn van niemand bang. We weten hoe Rusland speelt. Ze zullen aanvallen en balbezit houden. Ik zie ze niet mikken op een gelijkspel. Een topploeg als Rusland verandert zijn systeem niet met het oog op zijn tegenstander. Voor ons is hun tactiek kristalhelder, het is aan ons om daarop te antwoorden."

  "Eerlijk, ik geloof echt in mijn team. Ik geloof in het werk dat we verricht hebben. Laat Rusland maar komen."