• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Polen straft hooligans na rellen tegen Rusland

  Polen wil de komende dagen nog tientallen hooligans bestraffen.

  30 hooligans zijn na de rellen tussen Poolse en Russische voetbalaanhangers al veroordeeld. Polen hanteert tijdens het EK een systeem van snelrecht om hooligans meteen te bestraffen.

  Polen zet zijn beleid van nultolerantie tegen geweld kracht bij door supersnelle processen in te spannen tegen hooligans. Woensdag en donderdag zijn al 30 raddraaiers, veelal Polen maar ook twee Russen en twee Spanjaarden, schuldig bevonden aan "geweld tegen de politie".

  Enkele daarvan kregen effectief een gevangenisstraf (tot maximaal een jaar), terwijl anderen met een voorwaardelijke straf wegkwamen. De komende dagen plant het Poolse gerecht nog tientallen hooligans in een snelrechtprocedure te bestraffen.

  In totaal zijn tijdens de rellen 184 hooligans opgepakt. Daarbij waren 156 Polen en 25 Russen. De rellen rond de wedstrijd Polen-Rusland hadden een emotionele lading. Beide landen zijn aartsvijanden.