• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Duitsland en Portugal tasten in geldbeugel

  Duitse supporters gooiden brandende papierproppen naar het veld.

  Duitsland en Portugal hebben van de UEFA een geldboete gekregen. Duitsland omdat supporters brandende papierproppen naar het veld gooiden, Portugal omdat de spelers na de rust te laat op het veld verschenen.

  Duitsland moet de UEFA een geldboete van 10.000 euro betalen. Fans gooiden tijdens de wedstrijd tegen Portugal brandende proppen papier naar het veld.

  Ook tijdens de wedstrijd van woensdag tegen Nederland stak een Duitse supporter vuurwerk af. De UEFA opende een onderzoek, maar de dader kon nog tijdens de wedstrijd geïdentificeerd worden door de Duitse voetbalbond. Die liet al weten dat de eventuele boete voor de rekening van de dader is.

  Ook Portugal mag in de geldbuidel tasten. Het kreeg een boete van 5.000 euro omdat de spelers te laat op het veld verschenen na de rust. Daardoor kon de tweede helft niet op tijd op gang gefloten worden.