• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsaerts: "De Amerikanen herkennen mij nu"

  "Ik communiceer ook meer met het publiek rond de baan."

  Nicolas Colsaerts is klaar voor zijn tweede Major en zijn tweede US Open. Vorig jaar haalde de golfer de cut niet, dit keer wil hij meer. De US Open 2012 vinden plaats in San Francisco.

  Colsaerts (29) is al een tijdje in de VS. Samen met zijn ouders geniet hij van San Francisco, de thuishaven van de US Open 2012. De tweede Major van het seizoen begint vandaag.

  Colsaerts blikt vooruit in Le Soir: "Zondag trainde ik een eerste keer op The Olympic Club. Het is belangrijk om de baan goed te kennen. De omstandigheden, de omgeving en de rol van het publiek zijn helemaal anders in de VS dan in Europa."

  "Ik moet efficiënt zijn in moeilijke omstandigheden. Ik heb veel geleerd uit vorig jaar, zelfs al haalde ik toen de cut niet", zegt Colsaerts, de nummer 35 op de wereldranglijst.

  Colsaerts is sinds zijn zege op het WK matchplay een bekend figuur in de Amerikaanse golfwereld. "De Amerikanen hebben dat WK op tv kunnen volgen en herkennen mij nu. Ik communiceer ook meer met het publiek rond de baan."

  De nummers 1, 2 en 3 van de wereldranglijst tekenen present in San Francisco: Luke Donald (Eng), Rory McIlroy (NIe) en Lee Weswood (Eng). Maar de grootste aandacht gaat uiteraard naar de Amerikanen: Tiger Woods (foto boven), Phil Mickelson en Bubba Watson.