Ga naar de inhoud

Arjen Robben rekent op zijn Duitse vrienden

 do 14 juni 2012 09:04
Robben (r) rekent op de hulp van ploegmaat Lahm (l).
Nederland hangt in de touwen, maar hoe gek het ook klinkt: het maakt nog kans op de kwartfinales. Arjen Robben heeft zijn Duitse vrienden van Bayern München al gevraagd om tegen Denemarken alles te geven.

Oranje moet op de laatste speeldag Portugal met twee doelpunten verschil kloppen en hopen dat Denemarken niets raapt tegen Duitsland, wil het doorstoten naar de kwartfinales.

Arjen Robben rekent daarvoor op zijn "vrienden" bij Bayern München. "Ik heb met enkele jongens gesproken. Ze gaan er vol voor, hebben ze me gezegd", verklaart Robben.

De Nederlandse spits houdt zich vast aan dat sprankeltje hoop. "Liever de moeilijke opdracht om minstens twee keer te scoren tegen Portugal dan helemaal geen kans meer te maken. Laten we maar van nul naar één en dan naar twee doelpunten per wedstrijd gaan."

Schweinsteiger: "Doen er alles aan om Denemarken te kloppen"

Bastian Schweinsteiger is er zeker van dat Nederland zich alsnog plaatst voor de kwartfinales. "Ik heb Mark van Bommel gezegd dat we er alles aan zullen doen om Denemarken te verslaan, zodat Nederland zijn lot in eigen handen heeft", zegt Schweinsteiger, tegen Nederland goed voor twee assists. "Ik ben er ook van overtuigd dat Nederland Portugal klopt en zo doorgaat."

De mogelijke scenario's in groep B:

Duitsland gaat door als

  • Het niet verliest van Denemarken

OF

  • Het verliest van Denemarken en Portugal niet wint van Nederland

Nederland gaat door als

  • Het met minstens twee goals verschil wint van Portugal

EN

  • Duitsland wint van Denemarken

Portugal gaat door als

  • Het een beter of een zelfde resultaat haalt als Denemarken en niet zwaar verliest van Nederland

Denemarken gaat door als

  • Het een beter resultaat haalt dan Portugal en niet zwaar verliest van Duitsland